4 dôvody prečo je grafický design dôležitý pre váš biznis

/ / Grafický design

Menu

Reklamná kampaň či dokonalé texty dnes už nie sú všetko, čo vám stačí na prilákanie nových zákazníkov. Svet je preplnený informáciami a to so sebou prináša ako výhody, tak aj nevýhody. Jednou z nevýhod je množstvo konkurencie, ktorá je už v každom jednom biznise a to často len "o jeden klik ďalej". Preto treba využiť cenné sekundy a osloviť ľudí hneď v prvom momente ako sa dostanú s vami do kontaktu. Aj keď je obsah na vašej stránke perfektne prepracovaný často sa stane, že sa k nemu návštevníci ani nedostanú. Putavý grafický design je práve to, čo vám pomôže v prvých sekundách zaujať a prilákať zákazníka na svoju stranu.

Grafy s informáciami o grafickom designe.

01. Zviditeľníte sa a vybudujete si meno na trhu

Zákazníci si vás vďaka kvalitnému designu ľahšie zapamätajú. Nepotrvá to dlho a klienti si podvedome spoja logo s názvom vašej firmy. V prípade, že vás ľudia nájdu na internete a nedostali na vás žiadne odporúčanie od svojích známych, začnú hľadať na webe prvky profesionality. Práve tie budú odvodzovať z toho aký prvý dojem na nich váša stránka a materiály vytvorili. Grafické spracovanie neukazuje len logo, design stránky či pekné farby vášmu okoliu, ale rozpráva príbeh a poslanie vaŠej firmy - to čo robíte, kto ste a prečo to robíte. Pokiaľ sa zakaždým ukážete svojím klientom rovnakým spôsobom, nepotrvá to dlho a spomenú si na vás vždy, keď budú potrebovať službu, ktorú ponúkate.

02. Naberiete dôveryhodnosť

Keď sa v spoločnosti ukážete v slušnom oblečení, ľudia sa na Vás začnú pozerať inak. Jasne bude vidieť, že to, čo robíte myslíte vážne. Neraz sa mi stalo, že už som s niekým chcel spolupracovať a keď som si vypýtal číslo, podali mi "vizitku" vytlačenú na bielom kancelárskom papieri Aby toho nebolo málo bola ešte aj nakrivo vystrihnutá. Človeku, ktorý neberie vážne ani prípravu vizitiek a neinvestuje aspoň chvíľu času do ich vystrihnutia by som ozaj nezveril svoje peniaze. Často to však môže byť len domnienka daného podnikazeľa, že na spracovaní vizitiek, stránky či reklamy nezáleží, ak sú informácie dostatočne presné. No práve to je chyba. Nestrácajte na dôverihodnosti, lebo práve to sú detaily, ktoré presvedčia vaších zákaznikov aby na danú vizitku, leták alebo stránku reagovali a skutočne s Vami spolupracovali.

03. Zvýšite svoju hodnotu v očiach zákazníkov

Rovnako ako keď prídete za klientom na novom aute či ho zavoláte do modernej kancelárie aj moderný web-design stránky, kvalitne spracovaná reklama alebo design vaších produktov, ktoré na trhu ponúkate, sú ekvivalentom hodnoty vás a vaších služieb. V ktoromkoľvek obchode vidíte rovnaký produkt v rôznych baleniach (aj napriek tomu že sa nájdu výnimky), dobre vypracovaný design produktu je často úzko spätý s jeho kvalitou. Ľudia majú radi pekné balenia a moderný design, za ktorý sú rovnako ochotní aj zaplatiť.

04. Investícia sa vám vráti späť

Design nie je investícia, ktorú by ste museli podstupovať pravidelne každý rok. Je to jednorázový poplatok, vďaka ktorému zlepšíte svoje vystupovanie na trhu, ukážete sa v najlepšom svetle a zaujmete široké spektrum ľudí. Grafiku môžete využívať pri reklamných kampaniach, letákoch a mnoho ďalších materiáloch. Akonáhle budú vaši zákazníci stotožnený s vašou značkou - či už s logom, web stránkou, vizitkami alebo obalom produktu, budú ju poznať a mať s ňou skúsenosti. Vďaka čomu budú ochotní za ňu platiť viac a odporúčať ju známym vo svojom okolí.

Náhľad počítača s moderným pozadím na ploche.

Človek je vizuálny tvor a design môže byť často rozhodujúci faktor pre zákazníka, či s Vami obchod zrealizuje alebo nie. Hovorí sa "šaty robia človeka" a rovnako to platí aj v biznise. Design vytvára Vašu firmu - práve to je časť, ktorá často ovplyvňuje ako je firma uložená v pamäti zákazníka pri prvom kontakte s Vami.

Páčil sa vám článok? Podeľte sa aj s ostatnými!

...alebo sa príhláste do nášho newsletteru
a dostávajte novinky priamo emailom!

Stačí keď vyplníte nižšie zobrazený formulár a my Vám budeme zasielať novinky priamo na Váš email! Nestraťte príležitosť zlepšovať svoj biznis a rásť k oblakom.

Všetky políčka sú povinné
Vaše údajé sú bezpečne spracované a tak sa nemusíte báť žiadneho zbytočného spamu